RSS

Balanç temporada de platges Creu Roja Catalunya

02 Ago
Balanç de la temporada de platges del Servei de vigilància, prevenció i salvament de la Creu Roja a Catalunya
 
Les assistències sanitàries es mantenen al nivell de l’any passat arreu de Catalunya, però pugen a la costa gironina
 
n La Creu Roja ha realitzat 11.404 assistències sanitàries des de principis de temporada, enfront de les 11.598 del mateix període de l’any anterior.
 
n En les platges amb cobertura de la Creu Roja, s’han realitzat 118 rescats fins a finals de juliol, un 24,36% menys que l’any passat.
 
n  A la costa gironina, la Creu Roja ha efectuat 37 rescats, 15 més que l’any passat, i 4.896 assistències sanitàries, enfront de les 3.273 de juliol de 2011.
 
Les assistències sanitàries s’han mantingut al mateix nivell que l’any passat a la major part de les platges catalanes que compten amb cobertura de la Creu Roja, excepte en el cas de la demarcació de Girona. Des de principis de temporada fins a finals de juliol, la Creu Roja ha realitzat 11.404 assistències sanitàries arreu de Catalunya, enfront de les 11.598 del mateix període de l’any passat, cosa que suposa un lleuger descens de l’1,67%. Més significatiu ha estat el descens dels rescats, ja que fins ara se n’han efectuat 118, un 24,36% menys que l’any anterior.
 
El major descens d’assistències sanitàries s’han registrat a les platges de la demarcació de Barcelona, on se n’han efectuat 1.861 fins a finals de juliol, un 51,59% menys que l’any passat. Del total d’assistències sanitàries, 438 corresponen a picades de medusa, una xifra que ha disminuït un 49,83% respecte el juliol de 2011. A més, a la costa barcelonina, la Creu Roja ha realitzat 22 rescats fins a finals de juliol, un 61,40% menys que el mateix període de l’any passat.
 
També s’ha registrat un descens del 23,38% del nombre de rescats a la costa tarragonina, on se n’han efectuat 59 en el que portem de temporada. En aquesta demarcació, la Creu Roja ha realitzat un total de 4.647 assistències sanitàries, cosa que suposa un lleuger augment del 3,7% respecte l’any passat. En canvi, cal destacar que les atencions per picada de medusa sí que han disminuït lleugerament respecte l’any anterior a la demarcació de Tarragona: enguany se n’han registrat 1.477, enfront de les 1.481 de l’any passat.
 
Pel que fa a la demarcació de Girona, sí que s’ha registrat una major incidència d’assistències sanitàries i rescats, tot i que cal tenir en compte que la Creu Roja compta amb servei de vigilància, prevenció i salvament a 8 platges més que l’any passat en aquesta demarcació, corresponents al municipi de Roses. A la costa gironina, la Creu Roja ha efectuat fins ara 4.896 assistències sanitàries, un 49,59% més que el mateix període de l’any anterior. Del total d’assistències sanitàries, 1.038 corresponen a picades de medusa, enfront de les 395 atencions que es van realitzar l’any passat per aquest motiu. En aquesta demarcació, la Creu Roja també ha efectuat 37 rescats, enfront dels 22 de juliol de 2011.
 
Augmenten un 70% els avisos a banyistes i embarcacions a Girona
Paral·lelament, la Creu Roja ha augmentat les mesures preventives a la costa gironina. En aquesta demarcació, els socorristes han realitzat 11.023 avisos a banyistes i embarcacions, un 70% més que l’any passat.
 
Aquest augment de les assistències, els rescats i les mesures preventives coincideix amb un augment de les banderes grogues a la costa gironina. Del total de banderes que han onejat a les platges de Girona amb cobertura de la Creu Roja, 107 han estat grogues, el doble que l’any passat. Tot i això, cal destacar que 1.176 han estat verdes, cosa que representa més del 90% del total, i que només s’ha penjat la vermella en una ocasió.
 
Prop del 80% de banderes verdes
 
En general, a tota la costa catalana, la Creu Roja ha fet onejar 3.741 banderes verdes (+36,58%), 969 grogues (+11,38%) i 34 vermelles (-75,54%). 
Arreu de Catalunya, la Creu Roja compta enguany amb 385 socorristes diaris i dóna cobertura a 113 platges.
 
 
Àmbit de Comunicació i Imatge
Anuncios
 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: