RSS

Creu Roja al costat d’aquells qui més ho necessiten…

23 Jul

 

La Creu Roja, part de la Taula d’Excedents Alimentaris per a la millora de la distribució d’aliments entre els més vulnerables
 
 
 
 
 
n L’òrgan està format per entitats socials que gestionen bancs d’aliments i altres agents del món alimentari, a més de diversos departaments del govern de la Generalitat.
n L’objectiu de la Taula és millorar i potenciar els serveis de distribució d’aliments entre els col•lectius més vulnerables.
 
La Creu Roja a Catalunya, juntament amb altres entitats socials que lluiten contra la pobresa i diversos departaments del Govern, forma part de la Taula d’Excedents Alimentaris constituïda recentment per a millorar i potenciar els serveis de distribució d’aliments adreçats a col•lectius en situació o risc d’exclusió social.
Un dels objectius principals que es planteja aquesta Taula és avançar en la planificació de les actuacions necessàries per adaptar les estructures i el funcionament actuals al Programa Europeu que entrarà en vigor l’any 2014, i que substituirà l’actual Programa Europeu d’Ajuda Alimentària, vigent des de 1987.
 
Davant dels possibles canvis degut a l’adaptació del nou Programa, la Taula també s’ha fixat com a objectius prioritaris potenciar els sistemes d’obtenció d’aliments mitjançant les donacions i l’aprofitament dels aliments no comercialitzables però sí consumibles.
 
En aquest sentit, les principals línies d’actuació de la Taula d’Excedents Alimentaris són la conscienciació a les empreses per promocionar les donacions, la millora en l’aprofitament dels excedents alimentaris i l’optimització dels aspectes organitzatius dels serveis de distribució d’aliments.
 
Constituents de la Taula
 
La Taula, està formada per les principals entitats gestores del programa d’Aliments de la unió Europea: la Creu Roja, Càritas Catalunya i la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, que tenen un paper fonamental en la cobertura de necessitats bàsiques d’alimentació de manera coordinada amb els serveis socials bàsics i les entitats del territori. També en formen part agents del món alimentari com la Unió de Pagesos, PIMEC, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, el Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya, la Coordinadora d’Usuaris de la Salut Pública, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Per Part de la Generalitat, formen part d’aquesta Taula el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d’Empresa i Ocupació i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
Lluita contra la pobresa
 
La constitució de la Taula, dóna resposta a una de les propostes del Grup de Treball contra la pobresa, del qual en forma part la Creu Roja, i que recull mesures per a combatre la pobresa estructural així com la nova pobresa generada per la situació de crisi actual.
 
Així mateix, aquesta Taula respon a la Moció 61/IX del Parlament, que insta al Govern a estudiar, dissenyar i coordinar conjuntament amb les organitzacions associatives d’ens locals, entitats socials, representants de les empreses del sector agroalimentari i del sector de la distribució, estratègies i accions d’abast nacional, per fer front a la problemàtica derivada dels excedents alimentaris.
 
Àmbit de Comunicació i Imatge
Creu Roja a Catalunya 
Anuncios
 
Deja un comentario

Publicado por en 23 julio, 2012 en Sin categoría

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: